January 30, 2011

Lembap ke Lembab

Minggu lepas time aku nak tulis status kat facebook nak merepek pasal internet yang slow. tiba-tiba terconfuse. eh nak cakap lembab ke lembap?

Sebelum tulis tu aku try search. actually aku search pakai search engine bing kalau tak silap sebab tu default search engine dekat pc fakulti yang aku guna. malas nak masuk google. first aku try lembab. keluar la kek coklat lembab. so aku buat buat conclusion, ok confirm lambat = lembap. tanpa ragu-ragu aku buat kesimpulan dan aku juga tak try search lembap.

Penggunaan yang betul adalah,

  • Tanah Lembap
  • Siput Baby yang Lembab

siput baby yang lembab berjalan di atas daun yang lembap

geli dowh tengok skin structure siput baby ni

Masa time form 3 dulu, ingat lagi Cikgu Murni ajar bm. masing-masing confuse kawasan pendalaman ke pedalaman? penggunaan yang betulnya adalah,

  • Kawasan pedalaman
  • Proses pendalaman lubang untuk menanam cerucuk

2 comments:

  1. hahaha thanks la bgtau beza dua perkataan ni..sbb aku pun confuse..kahkah

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete